אוסף מדיטציות מודרכות

מדיטציה מבקשת בגדול לעצור, לשבת בנוחות ובשקט, ולשים לב לעצמנו פנימה. אבל לפעמים דווקא את הדבר הכי פשוט קשה לנו לעשות, ואנחנו מחפשים הוראות הפעלה, משהו שיעזור.
מה שעזר לי לאחרונה זה להקשיב להדרכה שמלווה את המדיטציה ומוליכה אותי בדרך. לפעמים אני אקשיב לזה מההתחלה ועד הסוף, לפעמים זה יעזור להניע אותי למקום יותר רגוע ואז בכלל יפריע ואני אעצור את ההדרכה ואמשיך לשבת בשקט.

בכל מקרה שווה ניסיון.

מרכזת פה כמה מדיטציות מודרכות כאלה, וכשאפגוש עוד, אעדכן את הפוסט, כי זה מועיל שיש את זה במקום אחד. אם אתם נכנסים לעניין, זה יכול להיות פוסט ״גזור ושמור״ לשימוש יומיומי – אני שמרתי את הקישור על הדסקטופ בטלפון, ונכנסת ישירות כדי לבחור מדיטציה לתרגול בבוקר.

להרגיש ככה מבפנים

1. ישיבה שקטה של רחלי ראובן, תשומת לב פנימה / 13 דקות

 
2. מדיטציה לניקוי התודעה קרן כהן / 22 דקות

3. שחף אלדר מעביר תרגולי מדיטציה / מיינדפולנס בשידור חי בדף הפייסבוק שלו, בימי שני ב6 בבוקר ולפעמים גם בשישי ושבת בבוקר, והשידורים נשארים בדף לצפיה בזמנכם החופשי, הנה למשל פה פה ופה , כל שידור באורך 20-30 דקות. יש לו גם ערוץ ביוטיוב שאפשר למצוא דברים בסגנון.

 
שחף אלדר בפעולה (27 דקות)

4. בקיץ שעבר רצו בארץ קבוצות ווצאפ עם אתגר 21 יום ליצירת שפע של דיפאק צ׳ופרה. חלק מזה היה למידה משולבת במדיטציה, כל יום לווה בקטע של רבע שעה עם רעיון כלשהו על השפע ואת כולם אפשר לשמוע בספוטיפיי.

5. נעם צור אלמוג פיתחה ערכת קלפי הודיה, וגם הקליטה מדיטציית הודיה (8 דקות) שניתן לשמוע כאן (נרשמים ומקבלים קישור)._

 
6. תשומת לב לנשימה עם יעל קילמניק (11 דקות) יש גם גרסה מוקלטת לגברים. לדעתי מוצלחת במיוחד גם כ״הפסקת סיגריה״ באמצע היום. אני אוהבת את הגישה העדינה, המאפשרת והלא יומרנית.

7. לאתר yoga now (אתר שמציע שיעורי פילאטיס / יוגה בעברית במנוי חודשי), יש גם תרגולי מדיטציה עם מורים שונים.

 
8. חגית בן שמואל: לא כל מדיטציה צריכה להיות ארוכה. לפני פגישה חשובה או רגע שדורש ממני ריכוז או התמקדות ואני באמצע הכל. תתפלאו, גם שלוש דקות כאלה יכולות לחולל פלאים!!

קורס מדיטציה/מיינדפולנס

למי שבא להעמיק וללמוד יותר טוב את ועל המדיטציה על מנת להכניס אותה ליומיום, יש גם איפה ללמוד. הנה כמה חבר׳ה מעולים שאני מכירה (לא עשיתי בהכרח את הקורס הספציפי הזה, אבל מכירה את האנשים, התכנים והשפה שלהם ובטוחה שהמוצר מעולה):

  1. יעל קילמניק מציעה קורס מדיטציה בירושלים. היא כותבת: ״תהליך ולא מטרה, מסע ולא יעד. מדיטציה היא מיומנות חיים עוצמתית שמתאימה לכולם. המדיטציה כולה מכוונת לעבר יצירה של מצב מסוים: היכולת להיות כאן ועכשיו! בלי הפטפוט העודף של המחשבה, בלי כאבי הגוף, בלי רגשות שליליים, בלי עבר ועתיד, ממש כאן עם תחושה של אושר שאינו תלוי בדבר אושר שמיד תרצו לשתף עם האחרים״ לפרטים
  2. חגית בן שמואל (052-423-9804), מעבירה מפגשים קבוצתיים ופרטניים של מיינדפולנס בסטודיו שלה בכפר אדומים, ומידי פעם גם אינטרנטי (21 ימים של מיינדפולנס – כל יום מעלה מדיטציה מודרכת שהיא צעד נוסף במסע), שווה להתעדכן. היא כותבת: ״מיינדפולנס זוהי פילוסופיית חיים, ופרקטיקה של תרגול, אשר שמה דגש על קבלה של מה שקורה ברגע הנוכחי – חושים, תחושות גוף, מחשבות ורגשות. מטרת האימון היא חיים חיוביים יותר ומלאים יותר, ויכולת טובה יותר להתמודד עם קשיים. זה תרגול מהפכני בעיקר בפשטות שלו״.
  3. שחף אלדר מציע כמה וכמה מסלולים של למידה וחוויה. יש את המדריך להרגעת הגוף והנפש, שיש בו מדיטציות מודרכות והסברים. יש קורס חדש של מיינדפולנס (שיעור אחת לשבוע שאפשר להגיע פיזית וגם בשידור חי ברשת) לימוד ותרגול. ויש לבוא להתנסות בסדנה של ריברסינג, שזה לא מדיטציה הביתה, אבל אם אני כבר מספרת על שחף, מה אני לא אקשר גם לזה? הכל אותה משפחה.
  4. תמר להמן (052-346-3395) מנחה קבוצות של ״המרחב הפתוח״ שזה בעצם תרגול מיינדפולנס בתנועה, אם אתם לומדים דברים דרך הגוף, זה ממש מומלץ (אני אצלה כבר שנה וחצי). קבוצות באיזור ירושלים.

והנה קורסים שפגשתי ואני לא מכירה:

אם יש לכם המלצה למדיטציה מודרכת אשמח לקבל קישור, להתנסות ולהוסיף לרשימה.

4 Comments

  1. פינגבק:ימי קורונה – מה לומדה החמוטל?

  2. פינגבק:כן! עוד ספר על לקום מוקדם. והפעם ׳בוקר טוב׳ של האל אלרוד – מה לומדה החמוטל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *